Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Κλείνει ο Νέστος. Αντιδρά η Θράκη στην έλευση λαθρομεταναστών!


-«Είμαστε πύλη εισόδου δεν χρειάζεται να γίνουμε και σημείο συσσώρευσης»
-Αναβρασμός και έντονος προβληματισμός στη Θράκη!

Την απόφαση να κινητοποιηθούν άμεσα κλείνοντας τους βασικούς δρόμους εισόδου στην Π.Ε. Ξάνθης από τη δυτική πλευρά και στο ύψος του ποταμού Νέστου πήραν φορείς και πολιτικοί της Θράκης, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποτρέψουν την έλευση 15 λεωφορείων τα οποία θα μεταφέρουν λαθρομετανάστες στην περιοχή της Θράκης, και συγκεκριμένα στις δύο Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής.

Λίγο μετά τις 9.00 αναμένεται να τοποθετηθούν οχήματα σε τρία σημεία στο ύψους του Νέστου τα οποία θα επιτρέπουν μεν την διέλευση οχημάτων, αλλά θα αποτρέψουν την είσοδο των 15 λεωφορείων στην Ξάνθη.

Σύσκεψη τοπικών φορέων και πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Π.Ε. Ξάνθης, με θέμα τη μετατροπή των Αστυνομικών Σχολών της Θράκης σε Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών, μετά και τη μεταφορά 300 περίπου λαθρομεταναστών στα κτήρια των εν λόγω σχολών τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στο σύνολό τους οι φορείς που έδωσαν το παρών στη σύσκεψη επισήμαναν πως η περιοχής της ΑΜΘ δεν είναι σε θέση να αποτελέσει σημείο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, καθώς ήδη λειτουργεί ως πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών και ως εκ τούτου δεν μπορεί να επιβαρυνθεί και με τη δημιουργία μεγάλων κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε πλήρη άγνοια από πλευράς τοπικών πολιτικών και φορέων για την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και ως εκ τούτου ο τρόπος με τον οποίο δρομολογήθηκε η όλη μεταφορά των λαθρομεταναστών «παρουσιάζεται ως ένα προμελετημένο σχέδιο το οποίο θέλει να πιάσει στον ύπνο της τοπική κοινωνία και να αδρανήσει αυτή να απαντήσει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Από τη μεριά του Υπουργείου έγινε γνωστό πως η λειτουργία των Κέντρων Υποδοχής Λαθρομεταναστών στη Θράκη θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα έχουν κλείσει μέχρι τον Φθινόπωρο, κάτι ωστόσο που δεν φαίνεται να γίνεται πιστευτό από την τοπική κοινωνία και τους φορείς.   «Προς τι όλη αυτή η μυστικότητα; και εάν δεν γνωρίζει ο Περιφερειάρχης τα προβλήματα του τόπου μας τότε ποιος γνωρίζει ; Το πράγμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ένα προμελετημένο σχέδιο που θέλει να μας πιάσει στον ύπνο και αυτό το δεδομένο πρέπει να ανατραπεί» σημείωσε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης για να συμπληρώσει πως «δεν έχουμε τη δυνατότητα σαν Περιφέρεια να φιλοξενήσουμε άλλους, δεν χωράει ο τόπος μας. Τον φόρο μας στην υπόθεση της λαθρομετανάστευσης τον πληρώνουμε καθημερινά, είμαστε πύλη εισόδου δεν χρειάζεται να γίνουμε και χώρος συσσώρευσής».
http://www.thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου