Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Θέλουν να μας δουν να υποφέρουμε»



Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου δίνουν πολιτική προέκταση στον επερχόμενο αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας, κάτι βέβαια που είναι αναμενόμενο να συμβεί και από τις δύο πλευρές.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το προσεχές παιχνίδι Ελλάδας-Γερμανίας για πολλούς λόγους, κυρίως λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των σχέσεων των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια. Οι πολιτικές προεκτάσεις που παίρνει ο αγώνας είναι εμφανείς και στον γερμανικό Τύπο.

Η «Morgenpost» του Αμβούργου στο σημερινό της φύλλο κυκλοφορεί με τίτλο «Οι Έλληνες θέλουν να μας δουν να υποφέρουμε». Στο εσωτερικό της εφημερίδας παρουσιάζονται τίτλοι του ελληνικού Τύπου του στιλ «φέρτε μας τη Μέρκελ» και γίνεται λόγος για τον ξεσηκωμό που υπάρχει στην Ελλάδα για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

«Οι Έλληνες θέλουν εκδίκηση. Ο προημιτελικός της Παρασκευής είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι γι’ αυτούς. Για τους Έλληνες είναι ένα παιχνίδι που θέλουν να κερδίσουν για να γιατρέψουν τις πληγωμένες ψυχές τους, έστω και για λίγο. Θέλουν να είναι μια νύχτα που η μεγάλη Γερμανία θα υποφέρει, όσο περισσότερο και όσο πιο βίαια γίνεται», αναφέρεται στην εφημερίδα. Πάντως στο ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάζεται και η «ειρηνική» διάθεση τριών Ελλήνων που ζουν κι εργάζονται στη Γερμανία.

http://www2.allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου